10553764_1474001159506424_4799152062823113498_o.jpg

Begraafplaats Noorddijk voorlopig niet uitgebreid

De begraafplaats Noorddijk wordt voorlopig niet uitgebreid. Dat heeft het college van B&W besloten. Uitbreiding is wel mogelijk, maar is financieel niet haalbaar.

Grafrechten
In praktijk is het mogelijk de begraafplaats aan drie zijden te vergroten, blijkt uit onderzoek op verzoek van de gemeenteraad. De uitbreiding is door de noodzaak gronden op te hogen en andere voorzieningen erg kostbaar. Op dit moment uitbreiden, betekent verhoging van de grafrechten en dat is niet wenselijk. De gemeenteraad hecht belang aan betaalbare grafrechten en grafhuur. Daarnaast zijn er binnen de gemeente Groningen voldoende begraafmogelijkheden. “De Selwerderhof biedt ruimte tot in lengte van dagen”, aldus burgemeester Rehwinkel.

Speciaal gevoel
Bewoners van Noorddijk zijn voorstander van de uitbreiding. Het college heeft begrip voor het speciale gevoel dat de bewoners van Noorddijk bij hun begraafplaats hebben. Het college zal de begraafplaats dan ook niet als gesloten beschouwen. De gronden aan de Noordzijde, de meest voor de hand liggende kant voor uitbreiding, worden dan ook gereserveerd. Over vijf jaar beoordeelt het college de haalbaarheid van een uitbreiding opnieuw.