10497131_1474002376172969_7298978919562781588_o.jpg

3 x inspraak

‘Lewenborg Leeft’ 

Dit staat in de brief met poster die iedereen thuis heeft gehad. Je kunt ideeën aanleveren voor wat je in Lewenborg en/of Drielanden graag zou (laten) realiseren in de wijk. De uiterste datum is 28 mei! Inleveren bij ‘De Oude Bieb’ die verhuisd is naar Anker 14-b, of fotootje van de poster e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiliteitsvisie ‘Groningen goed op weg’ 

In een magazine van de gemeente Groningen dat huis aan huis is bezorgd staat een toelichting op de plannen. Voor Lewenborg komt er een 30 kilometer-zone op de Lijzijde in de buurt van het winkelcentrum. Op de rest van de wijkring blijft de maximumsnelheid 50 kilometer per uur, de woonstraten blijven 30 kilometer per uur. Inspraak kan tot en met 6 juni. Via gemeente.groningen.nl/groningen-goed-op-weg vind je een reactieformulier.

Busdienstregeling 2022

Dit staat in de Gezinsbode van 12 mei. Voor Lewenborg houdt de busdienstregeling in dat er vanaf 12 december 2021 geen bussen van lijn 3 (en ook geen andere bussen) meer stoppen op de Grote Markt. Wilt je gebruik maken van de inspraak, dan kan dat tot en met 10 juni per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar OV-bureau Groningen Drenthe, Postbus 189, 9400 AD  Assen.

Misschien verwacht je weinig van inspraak, maar je kent vast wel het gezegde ‘niet geschoten is altijd mis’. Binnen het BewonersPlatform Lewenborg is de werkgroep Verkeer actief. De werkgroep Verkeer pleit voor een langere 30 kilometerzone bij de Lijzijde. Bovendien zou de werkgroep ervoor pleiten om van de woonstraten in Lewenborg de maximumsnelheid lager dan 30 kilometer te stellen. Dan geef je pas echt de straat terug aan de bewoners en kunnen kinderen er ook veilig spelen. Ook de bewonersorganisatie Drielanden en de kinderen die de leuke verkeersborden hebben gemaakt pleiten onder hiervoor. op de Stuurboordswal blijft de maximumsnelheid 50 kilometer per uur. 

De werkgroep Verkeer vraagt de aandacht voor mensen die moeilijk ter been zijn en voor wie het wellicht toch belangrijk is dat de Grote Markt nog bereikbaar blijft, hetzij met de bus, hetzij met een laagdrempelig alternatief. Zolang er geen alternatief is zou er vanuit elke P+R tenminste eens per uur een ov-verbinding met de Grote Markt moeten zijn.

Wat vind jij? Wil je die ideeën steunen? Of heb je andere opmerkingen? Maak dan gebruik van de inspraak.

Wil je contact met werkgroep Verkeer opnemen over de plannen, stuur dan een appje naar het BewonersPlatform Lewenborg, 06 47 17 17 75.