10522364_1474002402839633_8670254289311937246_o.jpg

Drielanden kiest voor de zon!

In Drielanden wordt het een steeds vertrouwder beeld: zonnepanelen op de daken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun dak optimaal te benutten. Ze profiteren van lagere energiekosten en dragen tegelijkertijd bij aan een beter milieu. Toch zijn er nog mensen die twijfelen of het wel de moeite waard is.

Grunneger Power Om mensen te informeren over de voordelen van zonnepanelen en ze te helpen met de aanschaf hiervan, is in 2011 energiecoöperatie Grunneger Power opgericht. Grunneger Power heeft bijvoorbeeld huurders in Waterland geholpen om ook van zonne-energie te kunnen profiteren. Daarnaast zijn de afgelopen 4 jaar vele woningbezitters geadviseerd over de voordelen van zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen? Zonnepanelen zetten de energie van de zon om in elektriciteit. Deze energie is gratis, maar de investering kan een belemmering zijn. Een set van 5 zonnepanelen kost al gauw €2.000,-.  Echter gaat een dergelijke installatie zeker 25 jaar mee en levert ongeveer 1.050 kWh per jaar. Met de huidige stroomprijs bespaart u dan €235,- per jaar, zodat u de investering binnen 9 jaar terugverdiend en nog vele jaren winst zult maken. Gezamenlijk profiteren Heeft u een geschikt dak en wilt u ook graag profiteren van zonnepanelen? Wanneer u dat met meerdere buurtgenoten tegelijk doet kunt u vaak van (massa)korting profiteren. Grunneger Power wil daarom inventariseren of er voldoende geïnteresseerden in Drielanden wonen om gezamenlijk offertes op te vragen. ZonneDok Helaas heeft niet iedereen een geschikt dak of de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Hiervoor is Grunneger Power met een aantal buurtbewoners een project gestart: ZonneDok. Op wijkcentrum Het Dok worden deze zomer minstens 50 zonnepanelen geplaatst. Ook u kunt hiervan profiteren door in uw eigen panelen op Het Dok te investeren. Zo ondervindt u direct de voordelen van een lagere energierekening. Voordeel is dat u al vanaf 1 paneel kunt deelnemen!

Wilt u meer informatie over zonnepanelen op uw dak of over het project ZonneDok, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 050 - 82 00 492